Подзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
+380 (93) 170-29-52 Написати нам:
Viber/TelegramПодзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
ukrapple.sale@gmail.com
ЖК Софія, вул. Л. Українки, буд.6,
с.Соф.Борщагівка, Київ. обл.

Сьогодні ми розповімо про негативні фактори, що впливають на роботу акумулятора та дамо поради, які допоможуть Вам продовжити життя батареї Вашого Айфону.

Зміст:

Температура

Багато хто з нас чутливий до перепадів температури і електронна техніка цьому не виняток. У смартфонах, а також планшетах або ноутбуках, відсутні функції, які відповідають за зігрівання та охолодження. виходячи з цього є ризик того, що Ваш Айфон може "замерзнути" або перегрітися і само собою зрозуміле після цього просто вийти з ладу. Не хочемо Вас лякати, але є хоч і маленька, але ймовірність того, що він може просто загорітися у Вас в руках.

У рекомендаціях компанії Apple радять використовувати їхню техніку за температури від 0 градусів до максимально допустимої 35 градусів. Звісно, все залежить від часу експлуатації, якщо Ви дістанете смартфон на пару хвилин, нічого неприємного не станеться. Головне дотримуватися простих правил, а саме:

  • слідкуйте, щоб дисплей пристрою не потрапляли прямі промені сонця;

  • не залишайте Айфон у закритому помешканні без повітря, наприклад, у машині особливо у спекотні дні;

  • щоб не допустити перегріву приладу, заряджайте його у приміщенні з вентиляцією та доступом повітря.

Порада №1: обмежте використання гаджетом коли температура повітря досягає екстримальних висот. 

Неоригінальна зарядка.

При використанні стандартного проводу для заряджання з напругою 5 V і силою струму 1 А, Ваш Айфон буде заряджений до максимальних 100% всього за 1.5 години. 

При використанні неоригінального кабелю, пошкодження можуть трапитися як з самим акумулятором, так і зі смартфоном. Таке відбувається через недобросовісних виробників аксесуарів, які вказують недостовірну інформацію, наприклад, на упаковці будуть написані стандартні параметри, а за фактом вони виявляться нижчими або вищими. Це впливає на ємність акумулятора, яка навіть при невеликому стрибку напруги, буде знижуватися вдвічі швидше з кожним циклом. Для регулювання таких перепадів використовується PCIM-контролер, який також відповідає за струм, що надходить. У неоригінальних адаптерах цього контролера найчастіше немає, через що на виході може бути висока напруга, зважаючи на це, може пошкодитися і сам контролер в Айфоні, і сам акумулятор. Щоб уникнути цих неприємностей використовуйте оригінальний зарядний пристрій, що надається виробником.

Порада №2: користуйтеся оригінальним адаптером.

Кабель - Made in China. 

Всі ми знаємо, що китайці "великі" умільці. І це не обійшло кабелю Lightning, які необхідні для заряду батареї iPhone. У штекер оригінального кабелю вставлено спеціальний чіп, завдяки якому iPhone розпізнає рідний провід. Китайці зуміли створити такий чіп і випустили кабелі, які в порівнянні з оригіналом коштують копійки, тим самим спокушаючи користувачів заощадити. Але як кажуть "скуповий платить двічі" - такі кабелі будуть працювати, але не довго і Вам доведеться витрачатися на них знову і знову. Тому, щоб уникнути поломок смартфона, рекомендуємо купувати кабелі, які пройшли сертифікацію Apple.

Порада №3: ​​при зарядці iPhone використовувати тільки сертифікований кабель Lightning.

Повний розряд батареї. 

Літій-іонна батарея, яка використовується в смартфонах, дуже чутлива, особливо, коли заряд падає до нуля. Це відбувається через глибину заряду - відношення розрядженої ємності до номінальної, що може призвести до значних ушкоджень і, як наслідок, зменшується термін служби.

Наприклад, якщо Ви постійно повністю розряджаєте смартфон, ліміт заряду акумулятора буде близько 500 разів. А якщо ставити телефон на зарядку при 50% заряду, кількість циклів відразу зростає до 1500. Виходячи з цього, робимо висновок, якщо Ви часто повністю розряджаєте Айфон, цим Ви значно скорочуєте тривалість роботи акумулятора.

Совет №4: не стоит разряжать Айфон до 0%.

Заряд батареї до 100%.

При заряді приладу до максимальних 100% акумулятор отримує високе навантаження. Це відбувається, тому що літій-іонний акумулятор складається з декількох осередків і кожна з них, заряджається до необхідного рівня напруги, відповідно, чим вищий рівень заряду, тим менше живе один осередок батареї.

У порівнянні з повним розрядом батареї, це не принесе великої шкоди, але все ж таки краще заряджати смартфон малими "дозами". Оптимальна норма заряду коливається близько 40-80%. Apple рекомендує заряджати iPhone, коли рівень заряду близько 50% і відключати при рівні не більше 90%. 

Порада №5: заряджайте Айфон частіше.

Акумулятори без калібрування. 

Коли Ви довго користуєтесь смартфоном, часто буває таке, що показник заряду збивається. Це відбувається при неправильному використанні, наприклад, при частому розрядженні батареї, різких вимкненнях Айфона, при внутрішніх пошкодженнях, а також, якщо Ви заряджаєте акумулятор як завгодно. Якщо таке сталося, потрібно виконати калібрування, виконати "переродження" акумулятора. Якщо ваш айфон став показувати неправильний заряд, необхідно спочатку зарядити його до 100%, а потім розрядити до 0%, або навпаки. Таку процедуру можна проводити і для профілактики, але частіше за один раз на місяць.

Порада №6: періодично необхідно доводити заряд батареї iPhone до 0%.

Залишати Айфон заряджатися всю ніч чи ні. 

Це питання багатьом власникам "яблучного" пристрою не дає спокою. Коли зарядка Айфона доходить до 100%, він починає працювати від мережі, смартфон не отримує заряд, але і не витрачає його, знаходиться в сплячому режимі, а акумулятор весь цей час постійно "підживлюється". Коли заряд падає на 2%, під час нічної зарядки, по дроту починає проходити струм, але це відбувається не часто і ніякої шкоди для акумулятора не відбувається, а смартфон не смажиться всю ніч. Отже, нічого страшно в тому, щоб залишати Айфон заряджатися всю ніч – немає.

Адаптер від iPad підходить для заряджання iPhone.

Як ми вже говорили, в Айфон є спеціальний контролер заряду, який, щоб стежити за подачею струму в оптимальних кількостях, навмисно знижує швидкість зарядки при досягненні 80%. Також цей контролер стежить за "роботою від мережі" і власне самим акумулятором. Хоча адаптер iPad  має силу струму вище, ніж у iPhone, а саме 2.1 ампера та напруга в 5 вольт, акумулятор не навантажується і Ви можете спокійно заряджати свій iPhone кабелем від iPad.

Якщо підсумувати потужність адаптера iPad, то вона вдвічі вища, ніж у iPhone. Виходячи з цього, під час заряджання через адаптер iPad телефон повинен швидше заряджатися. Але це не так. Незалежно від потужності, вбудований в фон Айфон, не дасть отримати заряд більше прописаного. Починаючи з iPhone 6 і вище, розробникам удалося прискорити час заряду, але незначно.

Рекомендації від Apple 

  • щоб уникнути нагрівання Айфона, не варто ставити його заряджатися, коли він знаходиться в чохлі;

  • використовуйте адаптери з позначкою Made for iPhone (MFI), такі аксесуари є сертифікованими. Цю позначку позначено на упаковці або безпосередньо на аксесуарі;

  • якщо Ви не збираєтеся користуватися пристроєм тривалий час, зарядіть смартфон до 50% та вимкніть його.

Підсумки 

Щодня ми неусвідомлено скорочуємо життя акумулятору свого гаджета. Не варто хвилюватися, якщо Ви   не дотримувалися цих рекомендацій, компанія Apple контролює якість продукції і навіть при звичайному використанні батарея буде працювати протягом чотирьох-п'яти років, заявлених виробником. 

Немає ідеального рецепта, як продовжити період експлуатації акумулятора, але дотримуючись описаних вище правил Ви зможете збільшити час роботи батареї пристрою.



Другие записи
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Apple анонсувала кольорові iMac 24 дюйми в новому дизайні на чипі М1. Новий iPad Pro 11 і 12 дюймів з miniLED теж з M1.


Подробнее
Довгоочікуваний новий iPhone SE 2020

15.04.2020 Apple несподівано презентувала довгоочікуваний iPhone SE 2020, який, як запевняють аналітики, покликаний прийти на заміну старого SE і завоювати ринок дешевих смартфонів.

Подробнее
Що нам відомо про нові iPhone 12?
До випуску iPhone 12, який очікується у вересні 2020 року, ще багато місяців, але про майбутні пристрої вже ходять численні чутки.
Подробнее
  • Комментарии
Загрузка комментариев...
Купить в один клик
Заполните данные для заказа
Запросить стоимость товара
Заполните данные для запроса цены
Запросить цену Запросить цену