Подзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
+380 (93) 170-29-52 Написати нам:
Viber/TelegramПодзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
ukrapple.sale@gmail.com
ЖК Софія, вул. Л. Українки, буд.6,
с.Соф.Борщагівка, Київ. обл.

Смартфони від Apple на ринку вже більше десяти років і, безсумнівно, є одними з найпопулярніших. Якщо Ви щасливий володар iPhone, то найближчі років п'ять можете не турбуватися про купівлю нового телефону, оскільки ці смартфони вирізняються своєю фізичною і моральною "живучістю". Однак, є "ложка дьогтю", про яку відомо всім власникам Айфона. 


Оригінальний зарядний Lightning кабель, на превеликий жаль, прослужить Вам вкрай маленький термін. Його оболонка починає тріскатися вже через півроку використання. Давайте розберемося, чому це відбувається.


Протягом багатьох років Епл є організацією, яка піклується про екологію навколишнього середовища. Apple вирішила запустити масштабну програму, під час якої всі вживані iPhone підлягають переробці. Одним словом, компанія намагається зробити все можливе, щоб матеріали для нової продукції, в більшості випадків, виходили з перероблених виробів. Іншими словами створити кругообіг життя приладів. 


З плином часу будь-який електронний прилад вичерпує свій ресурс і йде на переробку. Для обробки айфонів Apple використовує робота, який може розібрати понад 2.4 мільйона приладів на рік, а також відсортувати їхні компоненти. Порівняно з гаджетами, блоки живлення мають вищий ресурс, і для їхньої утилізації виділяється набагато менше уваги. 


Ось так плавно ми і підійшли до питання, яке нас цікавить, про кабель. Зарядні дроти мають досить обмежений термін експлуатації. Це відбувається насамперед через штекери, які поступово відходять у небуття. Так уже сталося з 30-піновим конектором і плавно підходить до роз'ємів USB Type-A. Також слід враховувати важчі умови експлуатації, за рахунок чого дроти отримують вищу ймовірність пошкодження. Що ми робимо з проводом, коли знімаємо гаджет із зарядки? Скручуємо, потім розкручуємо і так буває по кілька разів на день, таким чином знижуючи шанси на цілісність і довгий термін служби. Процес переробки кабелю включає від'єднання штекера, який після йде на подальше розбирання і переробку - пластикові елементи окремо, метал окремо. Сам дріт поділяється на жилу, якою проходить струм, сталевий рукав і діелектричний матеріал (ізоляцію). 


Ізоляційний матеріал здебільшого не доходить до переробки, оскільки після неї виробляється ізоляційна крихта, яка використовується для:

  • ізоляції нового дроту;

  • вікон із полівінілхлориду;

  • волокон із синтетики;

  • труб;

  • поліетилену;

  • термопластика;

  • будівельних матеріалів.

Це класичний варіант переробки, але Apple пішла своїм шляхом. Компанія створює ізоляцію з біорозкладних термічних еластомерів, що, за задумом Епл, має дати змогу заощадити величезні кошти і, власне, самі ресурси на переробку. 


Навіть складно уявити, скільки кілометрів дроту продається щороку.  Ця кількість постійно зростає, відбувається це якраз через те, що обраний еластомер у чистому середовищі розкладається кілька років, а ось бруд, пил, жир і тому подібні речовини, яких зазнає кабель під час експлуатації, прискорюють цей процес до кількох місяців. Також, як ми вже писали, дріт постійно закручується, розкручується, через це він починає тріскатися, з'являються заломи, в яких скупчується пил, як наслідок дріт біля Lightning роз'єму розкладається швидше.

Як зробити, щоб Lightning кабель прослужив довше

З'ясувавши причини поломки кабелю, ми зробили висновки, виходячи з яких можна зрозуміти, як продовжити термін експлуатації дроту. Насамперед необхідно максимально обмежити взаємодію ізоляції дроту з навколишнім середовищем і знизити ризик виникнення тріщин і заломів. Одним із варіантів розв'язання цієї проблеми стане придбання термоусадочної трубки, яку надягають біля штекера, після чого під дією гарячого повітря (наприклад, фена) звужується. Такий метод не вирізняється естетикою і не зовсім екологічний, але дає можливість кабелю істотно продовжити період експлуатації. Ще один варіант, це купити додатковий кабель для відряджень і зарядки в машині. Для таких цілей ідеально підійде кабель метрової довжини, а дріт, що йде в комплекті, буде використовуватися тільки в домашніх умовах.



Другие записи
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Apple анонсувала кольорові iMac 24 дюйми в новому дизайні на чипі М1. Новий iPad Pro 11 і 12 дюймів з miniLED теж з M1.


Подробнее
Довгоочікуваний новий iPhone SE 2020

15.04.2020 Apple несподівано презентувала довгоочікуваний iPhone SE 2020, який, як запевняють аналітики, покликаний прийти на заміну старого SE і завоювати ринок дешевих смартфонів.

Подробнее
Що нам відомо про нові iPhone 12?
До випуску iPhone 12, який очікується у вересні 2020 року, ще багато місяців, але про майбутні пристрої вже ходять численні чутки.
Подробнее
Товары
  • Комментарии
Загрузка комментариев...
Купить в один клик
Заполните данные для заказа
Запросить стоимость товара
Заполните данные для запроса цены
Запросить цену Запросить цену