Подзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
+380 (93) 170-29-52 Написати нам:
Viber/TelegramПодзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
ukrapple.sale@gmail.com
ЖК Софія, вул. Л. Українки, буд.6,
с.Соф.Борщагівка, Київ. обл.

Існує думка, що таким чином акумулятор швидше вийде з ладу. Ми вирішили розібратися чи це так і розібрати найчастіші питання.

Зміст:


Принцип роботи бездротового пристрою

Вплив бездротової зарядки на акумулятор: фото 2 - UkrApple

Функція бездротового заряду, якою оснащений iPhone, виконана відповідно до стандарту Qi міжнародного рівня. Надходження електрики до гаджета від блоку заряду проходить за допомогою двох приплюснутих провідних котушок. Одна з них під'єднана до живильного блоку, який зі свого боку вставлений у розетку з виходом 220 В і виконує роль бази. Друга котушка - це приймач і знаходиться вона всередині пристрою, який заряджається. Початкове виявлення відбувається на початку процесу, під час відхилення зміни ємності або резонансу котушки передавача.

Для того, щоб почати заряджати акумулятор, необхідно прикласти iPhone Qi-котушкою, яка знаходиться під корпусом, до бази зарядки. Для контролю самого процесу (відключити або під'єднати в потрібний час) у Qi-базу та Qi-приймач вбудовано функцію обміну даними системи.

Вплив бездротової зарядки на акумулятор: фото 3 - UkrApple

Як тільки iPhone буде виявлено базою, вона почне перевірку на сумісність та почне передачу даних. При сигналі у відповідь відразу почнеться зарядка. У процесі заряду Qi-пристрій передаватиме пакетні дані управління для регулювання потужності, щоб зупинити зарядку, коли Айфон буде заряджений до 100%.

Чи шкідливі бездротові зарядні пристрої?

У 2017 році на порталі ZDNet вийшла стаття, в якій йшлося про те, що бездротовий заряд призводить до більш раннього зносу акумулятора Айфона. Одразу після цього ЗМІ роздмухали цю тему з гучними заголовками, такими як "Бездротовий заряд вбиває акумулятор Айфона" і "Батарея Айфона прослужить менше року! ".

Але, на загальне полегшення автор статті мав на увазі зовсім інше.

Після 500 зарядок, акумулятор Айфона втратить не більше 20% від початкової ємності і станеться це не раніше, ніж через два роки. Це гарантує сама компанія Apple. 

У разі використання стандартного заряду через дріт, цей показник буде досягнутий після 800 і більше зарядів, або двох-трьох років, а при бездротовому заряджанні через півтора року. 

Давайте розберемося, з чим це пов'язано?

Чому нагрівається зарядний пристрій?

Щоб правильно відповісти на поставлене запитання, ми його трохи перефразуємо – чому провідна зарядка має більший ефект, ніж бездротова?

Вплив бездротової зарядки на акумулятор: фото 4 - UkrApple

Для відповіді трохи повернемося в школу, а точніше на уроки фізики.

Коли заряд проходить через якісний кабель, ККД під час передачі струму є більш ніж високим і саме через кабель більша частина струму доходить до смартфона. Відповідно, виділення тепла в навколишнє середовище досягає мінімуму.

У випадку з бездротовим зарядом, більша частина енергії виходить і поширюється, перетворюючись на тепло, і нагріває сам гаджет і елементи зарядного пристрою.

Значить заряджати без використання кабелю небезпечно?

Як впливає нагрівання на термін служби батареї?

Чи впливає нагрівання на тривалість роботи батареї Айфона? Звичайно. Але не настільки суттєво, щоб відмовляти собі тримати свій смартфон з повним зарядом, у комфортних умовах. 

Але є й інша сторона - з нескінченним заряджанням, акумулятор постійно в роботі і незначно, але все одно нагрівається, а також витрачає зарядні цикли.

Для будь-яких акумуляторів шкідливо перебувати в постійному теплі і в таких умовах вони отримують "стрес". 

Також не варто забувати, що при електромагнітній індукції, елементи виконані з металу, перешкоджають протіканню струму. Це може бути захисний чохол з металевим бампером або чохол-акумулятор, а також пластина магнітного тримача в авто, яка виконана з алюмінію.

Усі ці нюанси призводять до більшого нагрівання гаджета, а що ще гірше, можуть зламати зарядний пристрій.

Що швидше – кабельний чи бездротовий заряд?

Великим плюсом і водночас основним мінусом бездротових зарядок є те, що в Qi стандарті потужність може варіюватися від 0 до 5 Ватт і від 5 до 10 Ватт. Так би мовити низька і середня.


Стандартний кабель для зарядки Айфона має потужність 5 Ватт, а для швидкого заряду 15-18 Ватт. І ще один варіант надшвидкої зарядки 40 Ватт, яку забезпечує OnePlus. Але не швидка зарядка вважається кращою для акумулятора. 


Особливо, при якісних аксесуарах. При бездротовому заряді, максимальна потужність, яку споживає Айфон, не вища за 7,5 Ватт - більше безглуздо.


Одночасно два пристрої не зарядити.

Вплив бездротової зарядки на акумулятор: фото 5 - UkrApple

Крім цього, у всіх бездротових зарядних пристроях однакові котушки, які забезпечують 5 Ватт/1 Ампер. Для передачі смартфону підвищеної потужності, необхідно більше двох котушок.


Можна сміливо запевнити, що вища потужність, то сильніше нагрівання. Тим паче, якщо база зарядки передаватиме збільшену потужність, вона відповідно, буде більше нагріватися. Але незважаючи на це, Айфон отримуватиме тільки необхідну енергію.


Для того, щоб котушка в iPhone і сам телефон не перегрівалися, смартфони використовують "розумні" функції-алгоритми, які змінюють потужність струму заряду виходячи з температури акумулятора.


Таким чином, якщо потужність цих зарядок однакова, то з бездротовою зарядкою за допомогою Qi заряд відбуватиметься довше, тому що до нагрівання батареї додається нагрівання котушки.


І це ми не беремо до уваги зниженої потужності бездротових зарядок по відношенню до дротових і того, що смартфон нагрівається сам по собі.

Найпопулярніші проблеми бездротових зарядних пристроїв.

Деякі телефони можуть призвести до несправності, а також можуть виникнути проблеми з бездротовими мережами. Це може статися через те, що за такого способу зарядки утворюється електромагнітне поле і не маленьке.


Як приклад, неякісний бракований шлейф до дисплея, через який виникають перешкоди на екрані, або схожі недоліки паяння динаміка до шарудіння в аудіовідтворенні.

Вплив бездротової зарядки на акумулятор: фото 6 - UkrApple

Ще одна проблема стосується неякісних бездротових зарядних пристроїв - вони можуть видавати шерехи. Також можливий перезаряд батареї. З огляду на те, що зарядний прилад передає пакети регулювання, в неякісних аксесуарах може подаватися зменшений струм або, навпаки, збільшений. Айфони, в яких вбудовано модуль для бездротового заряду, мають страховку від цього, тому що при нагріванні батареї рівень заряду обмежений до 80%, але не менше. Якщо буде різкий стрибок температури, то при різкому збільшенні напруги гаджет може отримати пошкодження.


Якщо в момент зарядки без кабелю, Ваш Айфон буде під'єднано до USB-порту ноутбука або до мережевого адаптера, то він отримуватиме заряд через дріт, а не через бездротовий пристрій.

Чи можна продовжити життя батареї Айфона під час заряджання через бездротовий пристрій?

Для цього необхідно дотримуватися тих самих рекомендацій, що й під час заряджання через кабель. Насамперед це, звісно, використовувати якісні аксесуари, а саме дріт і зарядний блок, це головна запорука безпеки.


В принципі зменшення ємності акумулятора на 20% не настільки помітне, тому інші правила не настільки важливі. Та й смартфони ми оновлюємо не часто, раз на два-три роки.


Якщо ж Вас лякає зниження ємності на 20%, то відключайте Айфон від зарядного пристрою, коли заряд дійде до 80% і не залишайте його на зарядному приладі.


Також не варто користуватися енерговитратними додатками, коли гаджет заряджається, такими як ігри або програми геолокації. Так процесор працюватиме на високих частотах, а це може призвести до перегріву.


Дотримуйтесь цих нехитрих правил і користуйтеся Айфоном безпечно і набагато комфортніше.

Підсумки

  • Влияние на аккумулятор при зарядке без проводов не намного больше, чем через кабель;

  • не имеет значение какую Вы используете зарядку через кабель или беспроводную, главное не использовать быстрый заряд, так как он быстрее выведет аккумулятор из строя;

  • при подключении к устройству заряда на постоянной основе расходуется запас батареи, а это вредно. Отключайте гаджет от зарядки, если батарея заряжена уже наполовину; 

  • не пользуйтесь энергоемкими приложениями в процессе зарядки, это приводит к перегреву;

  • во время беспроводной зарядки, подключайте ее к стабилизирующим приборам, так как скачки в сети небезопасны; 

И самый главный вывод - приобретайте только качественные устройства для зарядки Вашего гаджета и у проверенных продавцов.



Другие записи
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Apple анонсувала кольорові iMac 24 дюйми в новому дизайні на чипі М1. Новий iPad Pro 11 і 12 дюймів з miniLED теж з M1.


Подробнее
Довгоочікуваний новий iPhone SE 2020

15.04.2020 Apple несподівано презентувала довгоочікуваний iPhone SE 2020, який, як запевняють аналітики, покликаний прийти на заміну старого SE і завоювати ринок дешевих смартфонів.

Подробнее
Що нам відомо про нові iPhone 12?
До випуску iPhone 12, який очікується у вересні 2020 року, ще багато місяців, але про майбутні пристрої вже ходять численні чутки.
Подробнее
Товары
  • Комментарии
Загрузка комментариев...
Купить в один клик
Заполните данные для заказа
Запросить стоимость товара
Заполните данные для запроса цены
Запросить цену Запросить цену