Подзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
+380 (93) 170-29-52 Написати нам:
Viber/TelegramПодзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
ukrapple.sale@gmail.com
ЖК Софія, вул. Л. Українки, буд.6,
с.Соф.Борщагівка, Київ. обл.

Коли у вересні компанія випустила iOS 13 разом з iPhone 11, власники гаджетів і розробники додатків зіткнулися з безліччю глюків програмного забезпечення. Додатки зависали або запускалися повільно. Стільниковий сигнал був суперечливим. У таких додатках, як "Повідомлення", були помилки призначеного для користувача інтерфейсу, проблеми з пошуком у системі та із завантаженням електронної пошти. Деякі нові функції, такі як спільне використання файлових папок через iCloud і потокова передача музики на кілька навушників AirPods, були відкладені або відсутні. Це стало одним із найпроблемніших і не відполірованих оновлень операційної системи в історії Apple. "IOS 13 продовжує руйнувати мій моральний дух", - написав у Twitter Марко Армент, відомий розробник . "Те саме", - відповів Джейсон Марр, один із творців застосунку AnyList. "Apple дійсно продемонструвала неповагу як до своїх розробників, так і до своїх клієнтів з iOS 13". 


Проблеми показують, наскільки складними стали iPhone і наскільки легко користувачі можуть розчаруватися в компанії, відомій своєю плавною інтеграцією апаратного та програмного забезпечення. Щорічні оновлення програмного забезпечення, приурочені до випуску з новітніми iPhone, є найважливішим способом для Apple додати нові можливості і не дати користувачам перейти на Android. Оновлені операційні системи також дають розробникам більше інструментів для створення додатків, що стимулює зростання доходів Apple від його App Store. 


Прес-секретар Apple, Труді Мюллер, відмовилася від коментарів. 


Новий процес розробки допоможе більш раннім версіям iOS стати більш зручними або "придатними для життя" мовою Apple. До розробки iOS 14 деякі команди додавали функції щодня, які не були повністю протестовані, тоді як інші команди вносили зміни щотижня. "Щоденні збірки були схожі на рецепт із великою кількістю кухарів, які додають інгредієнти", - сказала людина зі знанням процесу.


Тестове програмне забезпечення було настільки переповнене змінами на різних етапах розробки, що пристрої часто ставали важкими у використанні. Через це деякі "тестери могли б прожити дні без придатної для життя збірки, тому в них не було б точної інформації про те, що працює, а що ні". Це перемагало основну мету процесу тестування, оскільки інженери Apple щосили намагалися перевірити, як операційна система реагувала на багато з нових функцій, що призвело до деяких проблем iOS 13.


Apple вимірює і оцінює якість свого програмного забезпечення за шкалою від 1 до 100, яка заснована на тому, що внутрішньо відомо як тест "біла рукавичка". Релізи з помилками можуть отримати оцінку в 60, тоді як більш стабільне ПЗ буде вищим за 80. iOS 13 набрала менше балів за цією шкалою, ніж досконаліша iOS 12, яка передувала їй. Команди Apple також призначають зеленим, жовтим і червоним кольором коди функцій, щоб вказати їхню якість під час розробки. Шкала пріоритетів від 0 до 5, де 0 є критичною проблемою, а 5 - другорядною, використовується для визначення серйозності окремих помилок.

Нова стратегія вже застосовується для розробки iOS 14 під кодовою назвою "Azul" всередині країни, напередодні її дебюту наступного року. Apple також розглянула можливість відкласти деякі функції iOS 14 до 2021 року - в оновленні під назвою "Azul +1", яке, найімовірніше, називатиметься iOS 15, щоб дати компанії більше часу зосередитися на продуктивності. Проте, як стверджують люди, знайомі з планами Apple, iOS 14 конкуруватиме з iOS 13 за широтою своїх нових можливостей.

Зрушення тестування буде застосовуватися до всіх операційних систем Apple, включно з iPad OS, watchOS, macOS і tvOS. В останній операційній системі Mac, macOS Catalina, також було виявлено помилки, як-от несумісність із багатьма додатками і пропущені повідомлення в Mail. Деякі динаміки HomePod, що працюють під управлінням операційної системи iOS, перестали працювати після нещодавнього оновлення iOS 13, внаслідок чого Apple тимчасово призупинила оновлення. З іншого боку, останні оновлення Apple Watch і Apple TV пройшли більш гладко.


Керівники Apple сподіваються, що переглянутий підхід до тестування поліпшить якість програмного забезпечення компанії в довгостроковій перспективі. Але це не вперше, коли інженери Apple чули це від керівництва.


Минулого року Apple відклала кілька функцій iOS 12 - включно з редизайном для CarPlay і домашнього екрана iPad - спеціально для того, щоб зосередитися на надійності та продуктивності. На зборах, що відбулися в січні 2018 року, Федерігі заявив, що компанія приділяє надто багато уваги новим функціям і повинна повернутися до того, щоб надати споживачам якість і стабільність, яких вони хотіли насамперед.


Потім Apple створила так звані Tiger Teams для вирішення проблем із продуктивністю в певних частинах iOS. Компанія перепризначила інженерів з усього підрозділу програмного забезпечення, щоб зосередитися на таких завданнях, як прискорення запуску застосунків, поліпшення мережевого підключення і збільшення часу автономної роботи. Коли iOS 12 вийшла восени 2018 року, це був стабільний випуск, для якого знадобилося всього два оновлення в перші два місяці.


Цей успіх не перенісся на цей рік. Початкова версія iOS 13 була настільки глючною, що Apple довелося випустити кілька патчів. За перші два місяці iOS 13 було вісім оновлень, найбільша кількість з 2012 року, коли Federighi взяв на себе групу Apple з розробки програмного забезпечення для iOS. Наразі компанія тестує ще одну нову версію, iOS 13.3, і вже намічається продовження робіт на весну. 


Приблизно за місяць до Всесвітньої конференції розробників Apple у 2019 році в червні інженери-розробники компанії почали розуміти, що iOS 13, тоді відома як "Юкон", працювала не так добре, як попередні версії. Деякі люди, які працювали над проєктом, сказали, що розвиток був "безладним".


До серпня, розуміючи, що первісна версія iOS 13.0, яка постачатиметься з новими iPhone за кілька тижнів, не відповідатиме стандартам якості, інженери Apple вирішили здебільшого відмовитися від цієї роботи та зосередитися на покращенні першого оновлення iOS 13.1. Apple приватно вважала iOS 13.1 "справжнім публічним релізом" з рівнем якості, що відповідає iOS 12. Компанія очікувала, що тільки наполегливі шанувальники Apple зможуть завантажити iOS 13.0 на свої телефони.


Час оновлення iOS 13.1 було перенесено на тиждень до 24 вересня, що призвело до скорочення часу, коли iOS 13.0 була провідним випуском ОС Apple. Нові iPhone настільки тісно інтегровані з програмним забезпеченням Apple, що було б технічно неможливо запустити iPhone 11 з iOS 12, а оскільки 13.1 не було готове вчасно, єдиним вибором Apple було випустити 13.0 і оновити всіх до 13.1 максимально швидко.


Хоча проблеми з iOS 13 справді засмутили власників iPhone, вони все ж оновилися досить швидко. За даними Apple, станом на середину жовтня половина всіх користувачів пристроїв Apple працювала з версією iOS 13. Цей темп оновлення все ще набагато випереджає Android від Google.


Щойно iOS 13.1 було випущено, відділ розробки програмного забезпечення Apple зробив ставку на iOS 13.2 з метою підвищення якості, щоб бути кращим, ніж iOS 12. На це оновлення було менше скарг, ніж на його попередників у сімействі iOS 13.


"IOS 13 виглядав як супер-брудний реліз, чого ми не бачили з iOS 8", - написав у Twitter Стів Тротон-Сміт, ветеран-розробник додатків Apple.

Другие записи
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Apple анонсувала кольорові iMac 24 дюйми в новому дизайні на чипі М1. Новий iPad Pro 11 і 12 дюймів з miniLED теж з M1.


Подробнее
Довгоочікуваний новий iPhone SE 2020

15.04.2020 Apple несподівано презентувала довгоочікуваний iPhone SE 2020, який, як запевняють аналітики, покликаний прийти на заміну старого SE і завоювати ринок дешевих смартфонів.

Подробнее
Що нам відомо про нові iPhone 12?
До випуску iPhone 12, який очікується у вересні 2020 року, ще багато місяців, але про майбутні пристрої вже ходять численні чутки.
Подробнее
  • Комментарии
Загрузка комментариев...
Купить в один клик
Заполните данные для заказа
Запросить стоимость товара
Заполните данные для запроса цены
Запросить цену Запросить цену