Подзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
+380 (93) 170-29-52 Написати нам:
Viber/TelegramПодзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
ukrapple.sale@gmail.com
ЖК Софія, вул. Л. Українки, буд.6,
с.Соф.Борщагівка, Київ. обл.

Чохол для мобільного телефону як визначитися з правильним вибором?

Зміст:

Чохол для смартфона покликаний захистити від механічних пошкоджень, попадання бруду та вологи, сколів, подряпин, а також пом'якшити удари під час падіння гаджета. Також такий аксесуар здатний змінити зовнішній вигляд телефону, надаючи йому індивідуальності. У цій статті ми розповімо Вам на які критерії потрібно звернути увагу, якщо Ви вирішили купити чохол на айфон.

Захист смартфона

  • Повна – захищає всі сторони телефону від зовнішніх механічних впливів, вологи, пилу. Такий захист дають закриті кейси, до яких належать фліп-чохол, чохол-книжка, водонепроникні, а також протиударні. До недоліків таких чохлів можна віднести їхню громіздкість і дорогу вартість.

  • Часткова – захищає окремі сторони смартфона. Наприклад, чохол-бампер, який захищає лише бічні сторони смартфона, а також чохол-накладка – захищає задню панель та бічні грані смартфона. Плюси даного типу це компактність і дешева ціна.

Щоб визначитися з вибором, потрібно проаналізувати в яких умовах використовуватиметься гаджет - нормальні, екстремальні, наскільки можливий ризик випадкових ударів, падінь, бруду та води. Не завжди необхідний повний захист. Потрібно знайти оптимальний баланс між ціною та надійним захистом телефону, а також розмірами захисного аксесуара. Не кожен користувач захоче користуватися в кілька разів збільшеним в обсязі гаджетом, незважаючи на повний захист, все індивідуально, вибір за Вами.

Зовнішній вигляд чохла

  • Чохол-бампер – це рамка, яка захищає лише бокові грані пристрою. Краї чохла обволікають корпус, сприяючи тому, що екран гаджета не стикається з поверхнею, на якій він лежить, захищаючи цим екран від потертостей. Цей вид чохла найдоступніший за вартістю, але не захищає задню панель телефону. Дизайн таких чохлів невеликий – вибір кольору, окантовка з каміння. Матеріалом виготовлення може бути метал, силікон або пластмаса.

  • Чохол-накладка – здатний захистити бічні сторони та задню панель телефону. Чохол-накладка виділяється компактними розмірами та вагою, одягається і знімається самостійно, без особливих зусиль. Цей вид найпопулярніший за рахунок своєї легкості та різноманітного дизайну. Є можливість підібрати під свій смак та стиль, а також можливість замовити індивідуальний дизайн. Чохол-накладка виготовляється з урахуванням усіх функціональних роз'ємів, що не завдає незручностей під час заряджання телефону або регулювання гучності. Недолік таких чохлів - не захищений екран смартфона, але це можна виправити, купивши захисне скло. Матеріал виготовлення – силікон (термополіуретан), шкіра, шкірозамінник, метал, пластмаса, дерево.

  • Чохол-книжка – відноситься до повного захисту гаджета, за рахунок бічної відкидної панелі (кришки), також надає захист екрану пристрою. Це є великою перевагою цього виду від чохла-бампера та накладки. Також такий чохол надасть девайсу солідного вигляду. У багатьох таких моделях чохлів є спеціальний виріз (вікно), що відображає дату, час і номер абонента. Ще одна перевага чохла книжки, його можна використовувати як підставку, що дуже зручно для книголюбів та кіноманів. Фліп-чохол один із найпрактичніших захисних аксесуарів. Мінуси такого чохла це велика вага і необхідність відкидати кришку при кожному використанні смартфона. Матеріал виготовлення - метал, натуральна шкіра або шкірозамінник, а також пластик, покритий шкірою.

  • Фліп-чохол (розкладачка) – єдина його відмінність від чохла-книжки в тому, що панель-кришка відкривається не вбік, а вниз. Для більшості користувачів так зручніше.

  • Чохол-футляр (чохол-шкарпетка) – захист для майже всього корпусу смартфона, за винятком однієї сторони - верхньої чи нижньої, залежно від того, як телефон лежить. Такий різновид чохлів це надійний, недорогий аксесуар, що захищає від подряпин і підходить до більшої частини смартфонів. Недоліки: захищає гаджет лише в ті моменти, коли смартфон не використовується. Для роботи з гаджетом необхідно витягнути його із чохла за допомогою спеціального хлястика. Чохол-футляр виконаний зі шкіри або шкірозамінника, а чохол-шкарпетка, виходячи з назви з тканини або в'язальних ниток.

  • Чохол-акумулятор – виконаний із вбудованим акумулятором, за рахунок цього продовжується час роботи телефону. Це найкращий варіант для тих, хто часто подорожує. Мінуси такого чохла в тому, що він помітно збільшує розміри та вагу смартфона. Найчастіше виготовляється з алюмінію, рідше із пластмаси.

  • Спортивний чохол – орієнтований на людей, які люблять активно відпочивати, подорожувати та займатися фітнесом. Кріпиться такий захист на біцепс чи стегно. Матеріал виготовлення - екошкіра, гума, м'який силікон.

  • Протиударний чохол – підходить для ситуацій, за яких підвищений ризик падіння телефону, а також для подорожей та спортсменів (велосипедистів, під час бігу). Такий кейс виготовляється з міцних, твердих матеріалів, стійких до падінь, таких як алюміній, карбон. Це один з найкращих і надійних захисних аксесуарів, але в той же час і один з найбільших і дорогих.

  • Водонепроникний чохол –  підійде тим, хто займається водним спортом, а також для подорожей і в ситуаціях, де можливе потрапляння води до смартфону. Такий чохол – відмінний варіант для дайвінгу, з ним Ви можете використовувати свій гаджет фотозйомки під водою. Виготовляється з дуже міцної пластмаси та гуми. Мінус – висока вартість.

Матеріал виготовлення

  • Шкіра. Такий захисний чохол надасть Вашому телефону респектабельного вигляду. Шкіра досить м'який, приємний на дотик та довговічний матеріал. Ідеальний підійде для ділового стилю та любителів класики. Мінуси шкіряного чохла - швидко мажеться, особливо світлих тонів та дорога вартість.

  • Шкірозамінник – за характеристиками схожий зі шкіряним чохлом, але менш довговічним. За вартістю значно дешевше, ніж чохол із натуральної шкіри.

  • Сабокон – м'який, легкий, еластичний та недорогий матеріал. Силіконовий чохол пом'якшить удари при падінні і захистить від подряпин і потертостей. Плюси чохла з силікону - невисока ціна та різноманітний дизайн, завдяки чому можна купити кілька таких чохлів та міняти їх під настрій чи одяг. Але є й мінуси, цей чохол може втратити форму або навіть розірватися.

  • Гума – аналогічна силікону.

  • Пластмаса – легкий і пластичний матеріал, як силікон, але набагато міцніший. Чохли з пластику можна виконати у будь-якому виконанні та у будь-якому кольорі. Щоб пластиковий чохол прослужив довго, не купуйте аксесуар із дешевої пластмаси, це просто "гроші на вітер".

  • Тканина – легкий та недорогий матеріал, який підходить для оригінального дизайну. Тканинний чохол прослужить недовго і здатний захистити лише від подряпин та потертостей.

  • Дерево – досить легкий та міцний матеріал. Такі чохли велика рідкість і відносяться до ексклюзивних.

  • Метал (алюміній) – найміцніший матеріал. Металеві чохли чудово справляються з функцією захисту, але на них залишаються сколи та потертості, а також сліди від ударів при падінні. Мінус - ціна та вага.

  • Термополіуретан (TPU) – гнучкий, щільний матеріал, легко встановлюється та знімається самостійно, також стійкий до низької температури.

  • Комбінований - це поєднання двох матеріалів виготовлення - пластик+силікон або метал+пластик. За рахунок такої комбінації чохол має підвищену міцність та амортизує при падінні удари. Мінус таких захисних чохлів, їхня громіздкість і висока вартість.

Застібка

Багато видів чохлів зроблені з застібками, для запобігання випадковому розкриттю. Застібки бувають таких видів:

  • липучка – надає швидкий доступ до смартфону, але з часом засмічується та слабшає.;

  • засувка – один з найзручніших варіантів, але недовговічний;

  • магніт – варіант, що найчастіше зустрічається. Плюси – надійність, швидкий доступ до пристрою, довговічність;

  • блискавка – не дуже зручний варіант, але досить надійний. Щоб отримати телефон, потрібно трохи більше часу. Мінус застібки-блискавки, що при частому використанні вона може зламатися.

Сумісність із телефоном

Чохол повинен підходити до гаджета за розмірами, отворами до функціональних роз'ємів та камери. Виходячи з цього, чохли діляться на:

  • універсальні – підходять до більшості гаджетів, але можуть не міцно прилягати до певної моделі;

  • спеціальні – зроблені під конкретну модель пристрою та будуть марними для інших моделей.

Кріплення чохла

Чохли з кріпленням дозволяють швидко дістати смартфон не докладаючи особливих зусиль. Ці чохли популярні серед ділових людей, а також спортсменів. Варіанти кріплення:

  • на пояс – доступно у чохлах-футлярах, кобурах, сумках;

  • на руку чи ногу – ідеальні для любителів займатися фітнесом;

  • на шию – підійде тим користувачам, хто віддає перевагу одягу без кишень.

Дизайн та додатковий захист

Захисне скло або плівка – клеїться на екран або задню панель гаджета і запобігає появі подряпин та потертостей. Для таких чохлів, як накладка та бампер - з неповним захистом, є важливим доповненням.

Стрази – дозволяють надати чохлу дорогого стильного вигляду.

Слоти – поширені  у фліп-чохлах. Зроблені у вигляді невеликих кишеньок для пластикових карток, візиток і навіть невеликих сум грошей.

Підставка – буває в чохлах для більш габаритних смартфонів та використовується для зручнішого відеоперегляду чи читання.

Корисні поради

  • Визначтеся, що у Вашому випадку переважає за важливістю - зовнішній вигляд чохла або захисні функції.

  • Чохол повинен приємно відчуватися в руці, не ковзати і щільно, без проміжків, прилягати до гаджета.

  • Зробіть примірку, так Ви перевірите, що розміри та функціональні отвори - USB-порти, роз'єм для зарядки, навушників, динаміки, об'єктив камери, збігаються з оригіналом. Також перевірте, щоб чохол не стискав екран, це неприпустимо.

  • Особливу увагу приділіть якості захисного аксесуара. На ньому неприпустимі потертості, задирки та інші дефекти, які говорять про низьку якість матеріалу виготовлення.

Придбати чохол на Айфон Ви можете у нашому інтернет-магазині UkrApple без передоплати та з доставкою у будь-яке місто України. Багата кольорова гама та різний дизайн дозволить вибрати захист відштовхуючись від Вашого способу життя та смакових уподобань.






Другие записи
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Apple анонсувала кольорові iMac 24 дюйми в новому дизайні на чипі М1. Новий iPad Pro 11 і 12 дюймів з miniLED теж з M1.


Подробнее
Довгоочікуваний новий iPhone SE 2020

15.04.2020 Apple несподівано презентувала довгоочікуваний iPhone SE 2020, який, як запевняють аналітики, покликаний прийти на заміну старого SE і завоювати ринок дешевих смартфонів.

Подробнее
Що нам відомо про нові iPhone 12?
До випуску iPhone 12, який очікується у вересні 2020 року, ще багато місяців, але про майбутні пристрої вже ходять численні чутки.
Подробнее
Товары
  • Комментарии
Загрузка комментариев...
Купить в один клик
Заполните данные для заказа
Запросить стоимость товара
Заполните данные для запроса цены
Запросить цену Запросить цену