Подзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
+380 (93) 170-29-52 Написати нам:
Viber/TelegramПодзвоніть мені
Подзвоніть мені

Залишіть Ваші контактні дані та наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я

* - Поля, обязательные для заполнения

Сообщение отправлено
Ваше сообщение успешно отправлено. В ближайшее время с Вами свяжется наш специалист
Закрыть окно
ukrapple.sale@gmail.com
ЖК Софія, вул. Л. Українки, буд.6,
с.Соф.Борщагівка, Київ. обл.

З мобільником нам немає потреби чекати довгий час, щоб поспілкуватися з близькою людиною - взяв телефон і спілкуйся скільки завгодно або скільки дозволяє баланс на телефоні. 

Зміст:

Але так не завжди. Сьогодні ми розповімо з чого все почалося – хто зробив перший дзвінок по телефону, які фобії викликані мобільним телефоном та багато іншого.

Перший щасливчик

Не складно здогадатися, що перший користувач, який здійснив дзвінок стільниковим телефоном, був співробітником компанії, яка їх здійснює. А конкретніше Мартін Купер, співробітник Motorola. Перший дзвінок, який він здійснив був у 1973 році, на одній із вулиць Нью-Йорка. А тепер цікаве питання - кому він міг зателефонувати, якщо майже ні в кого в той момент стільникового не було?

Його співрозмовником став Джоел Енджел із конкурентної компанії AT & T, яка на той момент була найбільшою у світі. 

Метою дзвінка було похвалитися, що Мартін розмовляє мобільним телефоном, причому зробив він це стоячи на вулиці і викликав тим самим неймовірну агресію конкурента. Але з'ясувалося це трохи згодом, з інтерв'ю, яке він дав ВПС. Телефон яким розмовляв Мартін, був прототипом Motorola DynaTAC, який через десять років, став першим стільниковим телефоном, який можна було купити в магазині. Вартість його була просто величезною майже чотири тисячі доларів, що якби переказати на сьогоднішні гроші з урахуванням інфляції становило б 15000 доларів. До речі, саме таким мобільником розмовляв Майкл Дуглас у фільмі “Уолл Стріт”.

Трохи цікавого про мобільні телефони: фото 2 - UkrApple

Перший смартфон

Через двадцять років, після розробки стільникового телефону в 1993 році, на конференції Wireless World Conference у Флориді був представлений спільній увазі найперший у світі смартфон. Він був якоюсь маєтком телефону та комп'ютера з тачскрин-екраном. Його вага була близько 500 грам, а за функціональними можливостями він набагато випереджав перший мобільний телефон.

Трохи цікавого про мобільні телефони: фото 3 - UkrApple

Крім стандартних функцій дзвінків і смс, у ньому ще були календар з інтерактивним розкладом, дисплей для нарисів, можливість читати листи з електронної пошти, адресна книга та багато інших корисних функцій. Ціна на нього була 899 доларів. Ці смартфони стали справжньою знахідкою для колекціонерів, так їх було випущено лише 2000 екземплярів.

Ліміт у смс - 160 знаків

Звідки з'явилося це обмеження у 160 символів? Фрідхельм Хільбранд творець смс, придумавши 128-бітове повідомлення, якось задумався - яке обмеження за кількістю символом ввести для смс повідомлень, адже з вагомих причин довжина має бути обмеженою? 

У підсумку, намагаючись вирахувати оптимальне значення, він дійшов висновку, що коротку замітку можна вмістити в кілька рядків, що по діні склало 160 знаків. Надалі всі оператори стільникового зв'язку підтримали його, і по сьогоднішній день ми маємо обмеження в 160 символів на одне смс повідомлення. 

Це не я дзвоню - це кишеня

Напевно, всі стикалися з такою ситуацією, коли відповівши на дзвінок Ви чуєте голос абонента віддалено або навіть просто шарудіння. Це була стандартна ситуація для старих мобільних телефонів, які мали проблеми з блокуванням клавіатури. 

Здавалося б, що тут кримінального? Кримінального немає, але в деяких країнах світу так звані “кишенькові” дзвінки були катастрофою. А все через те, що багато таких дзвінків були на номери екстрених служб. Наприклад, в 911 було близько 70% випадкових дзвінків, а у Великій Британії їх кількість доходила до 11000 на день. Така кількість пояснюється тим, що на номер екстреної служби можна було зателефонувати навіть із заблокованого телефону. Пізніше цю можливість зі зрозумілих причин, звичайно, прибрали.

Найдорожчий стільниковий телефон у світі.

П'ять мільйонів фунтів стерлінгів! Саме стільки коштує найдорожчий мобільний телефон у світі. І це ... барабанний дріб ... звичайно смартфон від Apple - iPhone 4 "Diamond Rose". & nbsp;

Трохи цікавого про мобільні телефони: фото 4 - UkrApple

Створив його Стюарт Х'юз, британський ювелір. Цей телефон просто усипаний діамантами. Більше 100 карат діамантів убудовані в телефон, логотип виконаний з рожевого золота з 53 діамантами, а на місці кнопки Home рожевий діамант розміром 7,4 карати. Плюс до всього, у комплекті йде ще один діамант зеленого кольору, який можна вставити в кнопку Home замість рожевого.

Фобії, викликані мобільним телефоном

Психічні розлади, на жаль, не рідкість серед користувачів стільниковими телефонами. Найпоширеніші їх це:

  • Ringxiety. Людині постійно здається, що йому хтось дзвонить. Він завжди чує мелодію свого телефону. Але насправді все це йому тільки здається.

  • Telephonobia. Боязнь відповідати на дзвінки та здійснювати їх з мобільного телефону;

  • Frigensophobia. Побоювання того, що випромінювання від телефону можуть пошкодити головному мозку людини;

  • Nomophobia. Страх виявитися взагалі без засобу зв'язку в руках або навіть просто поза зоною доступу.

Топ 5 найпопулярніших мобільних телефонів

Найпопулярніший мобільний телефон це – ні, не iPhone. Хоча він, безперечно, теж опинився в п'ятірці лідерів, а його продажі склали сто мільйонів штук.

Отже, почнемо з переможця це звичайний телефон Nokia 1100, випущений у 2003 році. Двісті п'ятдесят мільйонів саме стільки штук цієї моделі було продано. Друге та третє місце також займають телефони від Nokia - це моделі 3210 і, звичайно, всіма улюблена 3310. Четверте місце "яблучний" iPhone. І замикає топ найпопулярніших телефонів – Motorola RAZR.

Трохи цікавого про мобільні телефони: фото 5 - UkrApple



Другие записи
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Презентація Apple квітень 2021: Новий iPad Pro і кольорові iMac 24 дюйми на чіпі М1
Apple анонсувала кольорові iMac 24 дюйми в новому дизайні на чипі М1. Новий iPad Pro 11 і 12 дюймів з miniLED теж з M1.


Подробнее
Довгоочікуваний новий iPhone SE 2020

15.04.2020 Apple несподівано презентувала довгоочікуваний iPhone SE 2020, який, як запевняють аналітики, покликаний прийти на заміну старого SE і завоювати ринок дешевих смартфонів.

Подробнее
Що нам відомо про нові iPhone 12?
До випуску iPhone 12, який очікується у вересні 2020 року, ще багато місяців, але про майбутні пристрої вже ходять численні чутки.
Подробнее
  • Комментарии
Загрузка комментариев...
Купить в один клик
Заполните данные для заказа
Запросить стоимость товара
Заполните данные для запроса цены
Запросить цену Запросить цену